Uncategorized

Scootmobiel

Er zijn vele soorten scootmobielen. Maar welke scootmobiel is nu het beste geschikt voor u? Om een goede en veilige scootmobiel te kunnen selecteren dient u een aantal zaken te weten. Waar wilt u deze scootmobiel voor gebruiken? Moet de rollator ook te vervoeren zijn in/op een auto? Wat is de gemiddelde afstand die u met deze scootmobiel wilt afleggen? Weet u al, hoe u een scootmobiel moet gebruiken? Indien u op deze vragen het antwoord heeft kunt u het beste een afspraak maken met een gerenommeerde leverancier van deze hulpmiddelen.

Zij kunnen dan samen met u, de meest geschikte scootmobiel selecteren en u tegelijkertijd adviseren hoe deze  afgesteld en veilig gebruikt kan worden. Een gerenommeerde leverancier zal u altijd in de praktijk een instructie geven, zodat u met hulp van de leverancier in de praktijk diverse vaardigheden aanleert.

Let op:

Een scootmobiel die buiten toegepast wordt dient altijd voorzien te zijn van verlichting en richtingaanwijzers.

Zorg dat u zichtbaar bent voor het overige verkeer. U kunt uw scootmobiel voorzien van een opvallend gekleurde fietsvlag. U loopt dan minder kans uit beeld te raken (door begroeiing of verkeersborden) van het overige verkeer.

Zorg dat het overige verkeer weet wat u wilt gaan doen. Gebruik altijd uw richtaanwijzers. Bent u slechthorend. Laat dit dan weten door op u scootmobiel een daarvoor bedoeld waarschuwingsschild te plaatsen.

Ondanks berichten in de media, een scootmobiel met drie wielen is niet minder stabiel dan een scootmobiel met vier wielen. Integendeel, in sommige gevallen is juist een scootmobiel met vier wielen minder stabiel en veilig.

Huur of koop alleen scootmobielen van een gerenommeerde leverancier, er zijn tegenwoordig veel goedkopere versies op de markt, die niet de veiligheid en kwaliteit bezitten van eerder genoemde modellen! Zelfs op sommige gebieden onveilig zijn.

Huur of koop altijd een scootmobiel bij een leverancier die tevens het onderhoud en de 24-service levert. In het geval van een storing, of defect wordt u dan zo snel mogelijk geholpen door een hulpdienst.

Heeft u een scootmobiel in bezit en is deze aan u verstrekt door de gemeente?  Vraag dan altijd een afschrift van de afgesproken voorwaarden, het gebied van onderhoud, service en calamiteiten op.

Bent u tevreden of niet tevreden over de geleverde diensten van de leverancier? Meld dit dan altijd, schriftelijk  bij de gemeente! De leverancier is verplicht u de service te verlenen zoals is afgesproken in het contract! 

 

Meer informatie: http://www.rolstoelservice.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *